Lennart Nordlander

Sveriges mest erfarne och meriterade instruktör. Har utbildat mig till lärare och instruktör vid hundskolan i Sollefteå. Har jagat och tränat med jakthundar i alla grupper, tävlat i samtliga bruksgrenar och med draghundar. Varit uppfödare av West highland white terrier och svart Riesenschauzer. Har tagit över 100 championat med egna hundar i olika grenar och även varit domare i allt inom hundvärlden. Utbildat och tränat hundar, som vunnit flera SM och Nordiska mästerskap. Utbildat hundar och instruktörer på Island.

Skrivit tre böcker Duktig hund, Apportering och viltspår och Vildsvinsjakt.

Utbildar idag hundägare i jakt, lydnad och viltspår.

Jagar med våra hundar fågel, rådjur, älg, hare och vildsvin m.m

 

Susanne Nordlander

Jag har alltid tyckt om hundar men kunde skaffa mig min första hund 2002. Det blev en golden som heter Tico. Han har lärt mig mycket om hur viktigt det är att få ordning på hunden när den är ung för att man ska kunna njuta och ha roligt med sin hund. Jag har jägarexamen, utbildat mig till diplomerad instruktör genom Goldenklubben och är viltspårsdomare via Bassetklubben.

Har under åren dömt flera hundra hundar i viltspår allt från dvärgpudel till rhodesian ridgeback.

Så ofta jag hinner är jag ute med min hundar på jakt, promenad eller träning.

Jag arbetar sedan över 30 år på Södersjukhuset som diabetessjuksköterska, ett mycket stimulerade arbete med patientkontakt och undervisning.